כלכלת הליצנים – עדי פהימה גוטקנכט מגיע למרד החליפים! הלו היברוס אנד שיברוס, ברוכים הבאים לעוד פרק במסע של מרד החליפים. והפעם בפודקאסט תרגיל בהתעוררות עם עדי פהימה גוטקנכט. עדי הוא בחור צעיר שחווה התעוררות בתקופת הקורונה, מה שגרם לו לנשור מלימודי הפיזותרפיה שלו והוביל אותו, בסופו של דבר, לפתוח ערוץ יוטיוב בשם ״כלכלת ליצנים״ ערוץ בו הוא שמח לחלוק את המסקנות שלו בנושאים שקשורים לכלכלה בכלל ומטבעות קריפטוגרפיים בפרט.
מהרגע הראשון שנתקלתי בתכנים של כלכלת הליצנים התרשמתי מאיכות ההגשה של החומר והבנתי שלא משנה מי עומד מאחורי הערוץ, מדובר באיש מעניין מאוד. ובכן, די צדקתי. עדי הוא בחור מבריק, ולמרות גילו הצעיר הוא מפגין ידע נרחב ומציע סקנות מעניינות בשלל נושאים חמים כמו כלכלה עולמית ומטבעות קריפטוגרפיים.
בעוד אפשר להתווכח אם הקריפטו הוא הזהב הדיגיטלי החדש או סתם עוד בועה חולפת, על דבר אחד אי אפשר להתווכח והוא שהדיון עצמו בשאלה הוא מרתק, בעיניי לפחות וזה בגלל הרלוונטיות של הנושא לחיים שלנו ולתקופה בה אנחנו חיים. אך לפני הפרק, דיסקליימר קטן: אין לראות באמור בשיחה ביני לבין עדי כהמלצה להשקעה.
אנחנו לא יועצים פיננסים, ובכל הקשור להשקעה פיננסית מומלץ לפנות לגורמים מקצועיים על מנת לקבל ייעוץ המתאים לצרכים שלכם. ואחרי שאמרנו את זה וללא עוד הקדמות נוספות קבלו בבקשה את האיש הצעיר, הכרזמטי ובעל ראיית העולם המעניינת בהחלט- עדי פהימה מכלכלת הליצנים. וכמו שהוא אומר: זה כלכלת ליצנים כי הבדיחה היא על חשבוננו.
קישורים לפרק תמצאו בתגובה הראשונה. וכמובן, אם אתם מוצאים ערך בפרק – אשמח שתשתפו אותי בתגובות ובלייקים כדי לעזור לי לנצח את האלגוריתם של יוטיוב. ואם אתם מרגישים נדיבים במיוחד – אז תפיצו את הלינק למי שאתם חושבים שזה עלול להיות רלוונטי עבורו.
האזנה נעימה!
כלכלת הליצנים – עדי פהימה גוטקנכט
כלכלת הליצנים – עדי פהימה גוטקנכט
מבוא
בפודקאסט הנוכחי, חליפה ועדי פהימה גוטקנכט, מתמקדים בנושאים של התעוררות אישית ופילוסופיה כלכלית. השיח מוביל את המאזינים דרך סיפורים אישיים ותובנות מעמיקות שקשורות לתקופה הנוכחית והשפעתה על הפרט והחברה.
חלק 1 – תהליך ההתעוררות והשינויים האישיים
בחלק זה של הפרק השיח מתמקד בחוויית ההתעוררות שעבר עדי במהלך תקופת הקורונה, מה שהוביל אותו לעזוב את לימודי הפיזיותרפיה ולפתוח ערוץ יוטיוב שנקרא “כלכלת הליצנים“. הדיון נפתח על רקע השינויים האישיים והצורך לחפש משמעות חדשה בעידן הדיגיטלי.
חלק 2 – תפיסות כלכליות והבנת המערכת הפיננסית
בחלק זה של הפרק הדיון מתפתח סביב נושאים כלכליים, כאשר עדי משתף על הגישה שלו לכלכלה העולמית ולמטבעות קריפטוגרפיים. הוא מציע תובנות ביקורתיות על התפיסה של קריפטוקורנסים כ”זהב דיגיטלי” ומתעמק בשאלות של ערך ובועות כלכליות.
חלק 3 – פילוסופיה ותפיסת עולם
בחלק זה של הפרק, השיח מתמקד בפילוסופיה ובתפיסות העולם של המשתתפים. עדי מתאר את המסע האישי שעבר מהתעוררות רוחנית ועד להבנה עמוקה יותר של ההשלכות הכלכליות והחברתיות של התקופה הנוכחית.
סיום
הפודקאסט נחתם בדיון מעמיק ורב-ממדי שהדגים את האינטראקציה בין תחומי החיים השונים: האישי, הכלכלי והרוחני. דרך סיפורו האישי של עדי, נחשפו המאזינים למסע של תובנות שנולדו מתוך קריסה ומשבר אישי, והביאו לשינוי מהותי בחייו ובגישתו. הדיון בכלכלה ובמטבעות קריפטוגרפיים פתח חלון לעולם בו הידע המסורתי נדרש להתמודד עם טכנולוגיות חדשות שמשנות את כללי המשחק.
עוד דובר בפודקאסט על החשיבות שבהפנמת הקשרים בין הפרט לחברה, ובין הכלכלה לבין האזרח היחיד. המסקנה שעלתה היא שהתמודדות עם המציאות המורכבת של ימינו דורשת מאיתנו לא רק להיות מודעים לשינויים אלו, אלא גם להיות פעילים בחיפוש אחר דרכים חדשות להשפיע וליצור מציאות טובה יותר, תוך קידום ערכים של שקיפות, חדשנות וקהילתיות. הפרק מציע לנו לא רק לשקול מחדש את האופן בו אנו חיים ופועלים, אלא גם לשאול אילו ערכים אנו רוצים להעביר הלאה לדורות הבאים.
לפרקים נוספים בפודקאסט “מרד החליפים” – לחצו כאן.